В първата си реч в края на годината пред парламента на

...
В първата си реч в края на годината пред парламента на
Коментари Харесай

Президентът на Косово: Балканите, ЕС и САЩ трябва да неутрализират руско-сръбската агресия

В първата си тирада в края на годината пред Народното събрание на Косово президентът Османи разгледа доста въпроси, пред които Косово е изправено тази година - от пандемията до връзките със Сърбия, косовските военни, тероризма и проведената престъпност, оповестява " Прищина инсайт ".

" Идеите от предишния век, които целят сегрегация, а не интеграция, които целят разделяне по етнически линии, а не по мултиетничност, не са нито в интерес на Косово, нито в интерес на района. Такива хрумвания ще основат спор, а не функционалност ", сподели Османи, като изрази изненада, че макар настоящата тревожна обстановка в Босна и Херцеговина, към момента има гласове, налагащи хрумвания за Косово, които биха основали сходни рецесии, базирайки се на самодейността за основаване на Асоциация на сръбските общини.

" Каня ви всички да работим дружно, за да отхвърлим тези хрумвания от предишния век и да продължим напред с концепциите на 21-ви век, които предизвикват хармонията, интеграцията и взаимното битие ", добави Османи.

Насърчаването на автократите е най-голямото обезкуражаване за демокрациите. Тя също по този начин означи, че участието на Косово в интернационалните правоприлагащи организации е жизненоважно. " Противниците на този развой би трябвало да схванат, че опълчването на участието на Косово е равно на поддръжката за транснационални незаконни организации ", сподели тя.

По време на речта си тя приказва и за връзките сред Косово и Сърбия и разговора сред двете страни, подпомаган от Европейски Съюз.

Османи сподели, че Сърбия има намерение да дестабилизира страните в района, в това число Косово. " Нашият район се нуждае от американско и европейско внимание, за да обезврежда руско-сръбското нападателно влияние на Балканите ", сподели Османи.

Що се отнася до разговора, той няма да успее, в случай че не се поучим от грешките на предишното. " Диалогът не е и в никакъв случай няма да позволим да се трансформира в разговор за статута, територията, вътрешната функционалност и конституционния ред на нашата страна ", сподели Османи пред депутатите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР